U huurt of least uw bestelwagens? Dan zullen ze op het einde van het contract onder de loep genomen worden om te kijken of de schade aanvaardbaar is volgens de Rentanorm. Is dat niet het geval, dan kan het u een aardige duit kosten.

De Renta-norm bepaalt!

De Rentanorm bepaalt!

De Rentanorm? Dat is een leidraad die Renta, de Belgische federatie van verhuurders van voertuigen, heeft opgesteld voor haar leden. De norm bepaalt welke schade op het einde van een huurovereenkomst als aanvaardbaar kan worden beschouwd, en welke niet. In dat laatste geval kan de verhuurder de schade aanrekenen aan de huurder. “De norm voor de bestelwagens bestaat nog maar een goed anderhalf jaar”, legt Frank Van Gool, Algemeen Directeur van Renta, uit.

Wat er precies in die fameuze norm staat – er bestaat overigens ook een versie voor personenwagens – leest u in Transport & Van Partners.