De kilometerheffing hier bij ons doet ook over de grens de wenkbrauwen fronsen. Voor Transport Management belde ik even rond.

Transport Management: "Ik weet niet of jullie politici daar aan gedacht hebben..."

Transport Management: “Ik weet niet of jullie politici daar aan gedacht hebben…”

“In België beschouwt men de transportsector als een ordinaire melkkoe, want de automobilisten, die voor de files zorgen, betalen niet mee”, klinkt het bijvoorbeeld in Nederland. “Nu wordt alleen de transportsector getroffen, maar dat zijn nu net degenen met minder vrijheidsgraden over waar en wanneer er gereden wordt, want het is de klant die dat bepaalt. Bovendien horen we dat in Vlaanderen bijvoorbeeld slechts 30 procent van de inkomsten terugvloeit naar de infrastructuur. En jullie infrastructuur heeft het – en dat weet u ook – nochtans erg nodig. Neen, je kan niet met droge ogen volhouden dat het gaat om het bevorderen van de mobiliteit.”